Telefon: +36 1 214 3855


A Világokon át 12 filmjén maroknyinál is kisebb csapat dolgozott hét éven keresztül. A konzultánsokon, Paulinyi Tamás pszi-kutatón és Dúl Antal teológuson kívül négy ember tartozott a szűk stábhoz:

 

Lőrincz Gabriella

Szerkesztő, műsorvezető. Kolozsvári születésű, 1965 óta él Magyarországon. Angol szakos gimnáziumi tanulmányait Pécsett végezte, egyetemi diplomáját a budapesti bölcsészkaron szerezte. 1982 óta televíziós; tv-bemondóként, műsorvezetőként ismerhette meg az ország. Az 1980-as években rövid kirándulást tett a popműfajba, ahol az éneklés mellett a szövegírásban és dalszerzésben is kipróbálta magát. A kilencvenes években iskolát alapított a televíziós műfajok iránt érdeklődőknek, melyet öt éven át működtetett. Szellemi irányultsága 1995-től kezdődően erősen a filozófiai, metafizikai kérdések felé fordult. Az autodidakta módon elérhető képzések és tanulmányok eredményeként jött a gondolat: a témába vágó alapfogalmak és alapstruktúrák tisztázása, megvilágítása és integrálása - magas színvonalon - a szélesebb közönség számára is.

A műsorötlet;-cím;-és koncepció gazdájaként vállalta a narrátori és összekötőszövegek írását, a legtöbb esetben a riporteri munkát, az interjúk megszerkesztését, a képi illusztrációk kiválasztását, a zenei szerkesztést, a műsorvezetést, és a rendezést.

Minderre 1999-től nyílt alkalma, a Magyar Televízióban ekkor kapott lehetőséget arra, hogy elkészítse sorozatának első négy részét. Ezt 2004-ben követte újabb három film, majd 2005-2006-ban további öt résszel egészült ki a sorozat. A tizenkét részből álló alkotás sajátos továbbélésének köszönhetően vidéki és fővárosi art-mozikban és a téma iránt fogékony közösségekben előadásokkal egybekötött vetítések alkalmával találkozik a közönséggel.
Assay H. Péter :

Díjakkal több ízben kitüntetett fotóművész, aki a 80-as, 90-es években avantgarde formai megoldásokkal hívta fel magára a figyelmet. Évekig a Veszprém Televízió főmunkatársaként dolgozott, majd a Magyar Televízióhoz került főként kulturális és művészeti műsorok szerkesztő-rendezőjeként.
Spirituális érdeklődése okán is, a Világokon át műsorának indulása óta a szerkesztő munkatársaként, ötleteivel, a képi világot illető észrevételeivel és javaslataival, gyártási feladatok végzésével volt hasznára a produkciónak.

 
Kiss Sándor :

Operatőr. A Veszprémi TV-ből indult, munkája mellett számos tv-műsor és egyéb sorozat és főcím képi megalkotója. Gyakorló sajtófotós, arculattervező és szerkesztő. Érzékeny és empatikus látásmódja a Világokon át műsoraiban is művészi megvilágításokat eredményezett.

 
Molnár Péter :

Vágó. A felsőfokú multimédia-fejlesztői képesítés megszerzése után a steadicam kameramozgató eszköz használatában is gyakorlatot szerzett. A fiatal nemzedék közmondásos technikai virtuozitása mellett egyedi sajátossága a műsorsorozat szelleméhez való kreatív alkalmazkodás és alkotó együttműködés képessége. Digitális grafikai ötleteivel és kivitelezésükkel fontos helyeken emeli a film színvonalát.

 
 

Narrátorunk a két kiváló színművész, Jordán Tamás és Tordy Géza volt.

                        

 

 

á Vissza a főoldalra
Hírekâ